Gelijke kansen voor iedereen.

Daar gaan OUT of the Blue en Open Vld Vrouwen resoluut voor tijdens de lokale verkiezingen van oktober 2018.

Daarom organiseren we een Workshopdag Gelijke Kansen op zaterdag 21 april op het partijhoofdkwartier in de Melsensstraat 34.

We voorzien een programma met experten ter zake waardoor deelnemers naar huis gaan met tal van goede praktijken en vooral goesting om aan de slag te gaan met Gelijke Kansen op lokaal niveau.

Alle geïnteresseerde afdelingen van Open Vld worden aangemoedigd om één of meerdere bestuursleden af te vaardigen naar de workshopdag. Zij ontvangen namelijk concrete input voor de opmaak van verkiezingsprogramma’s, campagneacties en beleidsdoelstellingen om na de verkiezingsdag naar voren te schuiven.


Programma

9:30-10:00 uur:

Ontvangst

10:00-10:10 uur

Verwelkoming door Ann Brusseel en Eva De Bleeker

10:10-11:00 uur

Parallelworkshops rond thema’s Gelijke Kansen, met experten aan het woord. Eén uit te kiezen.

(1) Seksuele geaardheid: elkeen evenwaardig

(2) Gelijke kansen en rechten, voor mannen en vrouwen

(3) Toegankelijkheid voor personen met een beperking

11:00-11:15 uur

Pauze

11:15-12:30 uur

Bespreking voorstellen lokaal beleid binnen workshopgroepen

12:30-13:30 uur

Lunch

13:30-14:50 uur

Plenair verslag over de workshops & voorstelling speerpunten gelijke kansen op lokaal niveau

14:50-16:00 uur

Slottoespraak & aansluitende netwerkdrink


Praktisch

Iedereen is welkom! Inschrijven kan via outoftheblue@openvld.be.

Wij kijken er alvast naar uit om je op 21 april te verwelkomen in de Melsensstraat 34.

Ann Brusseel is Vlaams Volksvertegenwoordiger en voorzitster van OUT of the Blue, het LGBT+-netwerk van Open Vld. Vanuit het Vlaams Parlement zet ze zich dagelijks in op thema’s onderwijs en gelijke kansen. Lieve leidt op 21 april de sessies over holebi’s en transgenders in goede banen.

Via diverse organisaties werkte Jeroen Vermeiren de afgelopen 10 jaar aan een betere plaats voor de holebi- en transgendergemeenschap. Nu ondersteunt hij bedrijven en lokale besturen als oprichter van Rainbow Solutions. Ideaal dus om ook u te adviseren op 21 april!

Eva De Bleeker is schepen en voorzitster van Open Vld Vrouwen. Ze draagt genderthematiek en gelijke kansen hoog in het vaandel. Daarom deelt ze tal van expertise op de workshopdag om tal van afdelingen verder te ondersteunen. Eva leidt op 21 april de sessies over gelijke rechten voor mannen en vrouwen in goede banen.

Lieve Wierinck is een vurige voorvechtster van gelijke kansen. Eerst als voorziterster van Open Vld Vrouzen, vervolgens vanuit Brussel en Straatsburg als Europees Parlementslid. Lieve leidt op 21 april de sessies over toegankelijkheid in goede banen.

Jerry Van Echelpoel zet zich al jaren in als overtuigd Jong Vld’er in voor de rechten van mensen met een fysieke beperking. Zij ondervinden echter allerlei praktische moeilijkheden om hun talenten volop te benutten. Op 21 april maakt hij u verder wegwijs in dit liberale thema bij uitstek!