Ook De Lijn hijst het vaantje!

Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel steunt de regenboogvlagactie op 17 mei volmondig. “Verbeter de wereld, begin met jezelf. Daarom heb ik me ervan verzekerd dat ook onze eigen nationale partijzetel en onze fractie de regenboogvlag uithangen. Het Vlaams Parlement heeft trouwens ook voor het tweede jaar op rij deelgenomen.”

Maar daarnaast is Ann Brusseel van oordeel dat Vlaanderen nog meer kan doen. Zo schreef ze een brief aan de topman van De Lijn met de vraag de actie met de regenboogvlag te willen ondersteunen. “Ik besef dat het misschien praktisch moeilijk is om met vlaggen te werken, zeker op bussen. Daarom heb ik de suggestie meegegeven om regenboogpins uit te delen aan de chauffeurs met de vraag die te willen opspelden. Ik heb zelfs de daad bij het woord gevoegd en enkele exemplaren meegestuurd in de brief.”

De oproep van Ann Brusseel is niet in dovemansoren gevallen. In een schrijven bevestigde de gedelegeerd bestuurder dat de vervoersmaatschappij voortaan zal deelnemen aan de vlaggenactie op 17 mei.