Ontmoet Mila Lila

Mila Lila is een initiatief van Sofie en Suzy, 2 kleuterjuffen uit Keerbergen. Na ruim tien jaar passie voor diversiteit, Franse taalinitiatie en talensensibilisering besloten beide dames eigen materiaal te ontwikkelen. Tijdens het project stonden steeds hun eigen ervaringen als juffen en het enthousiasme dat ze herkenden in hun kleuters doorheen hun lessen. Ze ontwikkelden een website www.milalila.com met verhalen, liedjes, filmpjes en laagdrempelige didactische materialen.

Puur op vrijwillige basis, naast hun voltijdse lesactiviteiten, bundelden de twee kleuterjuffen jarenlange ervaring om hun passie te delen met anderen. “We lazen alles wat we tegenkwamen, volgden bijscholingen, experimenteerden in de klas en ontwikkelden stilaan ons eigen materiaal.  Bij het ontwikkelen van onze materialen hielden we rekening met de realiteit.  Ondertussen evolueerde ons project en geven we naast de taalinitiatie steeds meer aandacht aan diversiteit en meertaligheid,” aldus Sofie en Suzy.

Mila Lila is een project dat steeds in beweging is. Momenteel leggen Sofie en Suzy de laatste hand aan de tweede jaargang, die geschikt is voor de oudste kleuters en reeds online staat.  Volgende stap is een derde jaargang met een aanbod geschikt voor kinderen vanaf de jongtse kleuterjaren  tot en met het vierde leerjaar.

Volgens de kleuterjuffen zijn de mogelijkheden onbeperkt: “We zetten heel erg in op creativiteit, een brede ontwikkeling, diversiteit en taalaanbod.  In de toekomst willen we ook Mila Lila aanbieden in het Nederlands, voor anderstalige kinderen,” aldus Sofie en Suzy. “We willen in de toekomst ook graag meer in contact komen met mensen uit het werkveld en hen via navormingen overtuigen van de noodzaak van vroegtijdig in contact komen met andere talen en culturen.  We willen inzetten op het starten bij de jongste kleuters, net omdat zij nog onbevangen en puur zijn.”

Om de ondersteuning van het project te financieren werkt Mila Lila met abonnementen. Zelf verdienen de kleuterjuffen er niets aan, maar ze hopen zo wel door middel van taaleducatie op jonge leeftijd mee te werken aan een fijne samenleving met meer begrip voor elkaar.

Meer info kan je terugvinden op de website van het Mila Lila-team of op hun Facebookpagina