Lezingenreeks over de geschiedenis van homoseksuele subcultuur

Homoseksualiteit is van alle tijden en komt voor in alle culturen ter wereld. Niettemin is de geschiedenis van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders tot op de dag van vandaag erg onderbelicht gebleven en voor velen onbekend terrein. Recent verscheen voor het eerst het boek ‘Verzwegen Verlangen’ (zie hoger in deze nieuwsbrief) waarin voor het eerst de geschiedenis van homoseksualiteit in België op papier werd gezet. Maar er blijven veel vragen en onbekende verhalen.

Voor het tweede jaar op rij wil BASTA deze hiaten vullen met een lezingenreeks aan de VUB. De eerste vond reeds plaats op 2 mei. De twee volgende lezingen vinden plaats op 9 en 16 mei:

Dinsdag 9 mei spreekt Mathieu Vanhaelewyn over ‘Roze driehoeken en een betonnen kubus. Hoe holebi’s hun monumenten zien’. Dinsdag 16 mei besluit Robbe Herreman de reeks met ‘´t Stad is van iedereen. De evolutie van een homoseksuele scene in Antwerpen’.

De lezingen beginnen telkens om 19u30 en vinden plaats in lokaal D003 op de Vrije Universiteit Brussel (campus Etterbeek, Pleinlaan 2 te 1050 Elsene). Deze activiteit is volledig gratis en voor iedereen toegankelijk!

Meer details vind je via de Facebookpagina.