Gezelligheid troef tijdens ons netwerkevent

Een zeer divers gezelschap verzamelde op de nationale partijzetel in de Melsenstraat voor het jaarlijkse netwerkevent van OUT of the Blue. In haar openingsspeech blikte OUT of the Blue-voorzitter en Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel tevreden terug op het eerste werkingsjaar van het liberale SOGI-netwerk. Tevens keek ze vooruit op wat er allemaal op de agenda staat in dit tweede werkjaar. “Onze tour van de regenbooghuizen werd in maart afgetrapt in Leuven. 16 mei zullen we een ontmoeting hebben met de vertegenwoordigers van het regenbooghuis in Antwerpen. Eind dit jaar organiseren we een evenement rond GLBTIQ waarop al onze lokale mandatarissen en schepenen welkom zijn om ideeën en goede praktijken uit te wisselen voor een beter beleid in hun stad of gemeente rond GLBTIQ”, vertelde Ann Brusseel.

“Geen HIV-plan, maar ik voer het uit!”

Minister De Block gaf een overzicht van de verschillende beleidsinitiatieven die ten gunste van de GLBTIQ’s werden genomen. “Mijn voorgangster had een HIV-plan maar geen geld, ik heb geen plan maar voer het gewoon uit”, knipoogde de minister in haar kenmerkende no-nonsense stijl.

Open Vld-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten benadrukte in haar korte toespraak andermaal het belang van vrijheid om te kiezen wie je graag ziet en met wie je wil samenleven, maar waarschuwde: “We hebben in dit land heel wat bereikt, maar we moeten er blijven over waken dat sommige zaken niet worden teruggeschroefd. Vandaag gaan er stemmen op die onze verworvenheden in vraag stellen. Dat mag niet gebeuren.”

“Wat hebben interseksepersonen nodig? Alles!”

Katrien Van Leirberghe van Cavaria bracht een interessante lezing over interseksualiteit, een thema dat pas recent veel aandacht krijgt. Katrien koos voor een zakelijke toelichting. “We vragen media-aandacht, geen mediasensatie voor dit thema”, klonk het resoluut. “Want wat hebben intersekse personen in België nodig? Alles! Er is voor hen nog niets geregeld.” Ze riep de politieke wereld dan ook op om actie te ondernemen. Haar oproep viel alvast niet in dovemansoren bij OUT of the Blue-voorzitter Ann Brusseel.

Nadien werd er in goede liberale traditie nog stevig nagekaart en genetwerkt met het obligate hapje en drankje. Aan alle aanwezigen dank voor hun komst en enthousiasme. Aan de afwezigen: graag tot volgend jaar!