Hoeveel vrouwelijke schepenen telt jouw gemeente? Hoeveel mensen met een beperking werken er? Hoe vaak zag je een holebikoppel in het gemeentelijk informatieblad staan? Heeft jouw gemeente een schepen die bevoegd is voor Gelijke Kansen?
De kans dat je het antwoord op één of meerdere, zo niet alle vragen schuldig moet blijven, is anno 2018 helaas niet ondenkbaar.
Daarom is het tijd voor actie! De komende lokale verkiezingen vormen ook voor jou en je afdeling de perfecte aanleiding om werk te maken van een Gelijke Kansenbeleid in jouw stad of gemeente.

Open Vld Vrouwen en Out of the Blue ,het SOGIE-netwerk van Open Vld (Seksuele Oriëntatie, Gender-
identiteit en Expressie), willen je daarbij helpen. Daarom lanceren we deze brochure. Vanuit de overtuiging dat liberalen het verschil maken om gelijke kansen te realiseren! Een lange termijnvisie op diversiteit en gelijke kansen is noodzakelijk op elk politiek niveau, ook op het niveau dat het dichtst bij de mensen staat: de stad of gemeente.

We leven in een diverse samenleving. Vrouwen, mensen met een migratieachtergrond, holebi’s, transgenders, mensen met een beperking… kortom iedereen heeft recht op maatschappelijke aanvaarding en integratie!

Om iedereen in deze samenleving te betrekken, moet de leefomgeving integraal toegankelijk zijn. Een toegankelijke gemeente is een gemeente waar iedereen gelijkwaardig, onafhankelijk en zonder fysieke of psychologische barrières toegang heeft tot gebouwen, publieke ruimtes, dienstverlening en communicatie.

In deze brochure (klik op de link) bieden we een reeks kant-en-klare voorstellen aan voor het beleidsdomein Gelijke Kansen. Ga er mee aan de slag, als kandidaat, als gemeenteraadslid, als schepen of als burgemeester. Gewoon doen!

Ontvangt u graag een digitale versie per mail? Laat het mij weten via info@annbrusseel.be