Tentoonstelling “Diversiteit in Iran: een bron van inspiratie voor de toekomst” in het Vlaams Parlement

Ann Brusseel is gastvrouw van de tentoonstelling "Diversiteit in Iran: een bron van inspiratie voor de toekomst". Deze tentoonstelling is van 11/06 tot 11/07 te zien in het Vlaams Parlement en wordt georganiseerd door IOPHRI (the International Organization to preserve Human Rights in Iran).

De tentoonstelling beschrijft de Perzische geschiedenis en de gebeurtenissen van de laatste 33 jaar. De klemtoon ligt op de religieuze en etnische diversiteit in Iran die onderdrukt wordt door het regime van Ali Khamenei. Terzelfdertijd wil de tentoonstelling het belang van het heden voor de toekomst aantonen en roept ze op tot reflectie.

Amnesty International vraagt in deze tentoonstelling bijzondere aandacht voor vrouwenrechten in Iran en in het bijzonder voor Nasrin Sotoudeh en Narges Mohammadi die veroordeeld werden tot 6 jaar gevangenisstraf enkel en alleen omdat ze de mensen rechten hadden verdedigd van andere slachtoffers vanhet regime.
Deze beide vrouwen zijn moeders van twee kleine kinderen.

Van 5 tot 9 maart liep deze tentoonstelling al in het Europees Parlement. Toen was de heer Alexander Alvaro, Ondervoorzitter van het Europees Parlement en lid van de ALDE groep gastheer.

Bekijk hier het interview met Ann Brusseel over de gebeurtenissen in Iran.

http://www.youtube.com/watch?v=R4EbAYthOHY&feature=youtu.be