RSC Anderlecht wil nog voor play-offs combiticket openbaar vervoer testen

Voetbalclub en MIVB zoeken samen naar oplossing voor parkeerproblematiek in Anderlecht

Voetbalclub en MIVB zoeken samen naar oplossing voor parkeerproblematiek in Anderlecht

RSC Anderlecht en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werken momenteel samen aan een combiticket voor de thuiswedstrijden van de ploeg. Dit moet een oplossing bieden voor de parkeerproblemen rond het Constant Vanden Stockstadion, die ontstonden naar aanleiding van de invoering van het nieuwe parkeerreglement in Anderlecht. Open Vld-volksvertegenwoordiger Carla Dejonghe pleitte voor een oplossing in het Brussels parlement.

“Sinds de gemeente Anderlecht haar nieuwe parkeerregeling invoerde, is het voor Anderlechtsupporters onmogelijk om nog reglementair in de buurt van het stadion te parkeren. Iets verderop betalen ze €5 per uur. Dat tikt stevig aan voor een uitstapje naar het voetbal. Tijdens de Europese thuiswedstrijd van de ploeg tegen Moskou, werden er maar liefst 600 pv’s wegens foutparkeren uitgeschreven.”

Het combiticket zou, naar het voorbeeld van concerten in Vorst Nationaal, zowel de toegangsprijs voor de wedstrijd als de prijs voor het openbaar vervoer bevatten. De technische haalbaarheid van het voorstel wordt binnenkort besproken, maar RSC Anderlecht zou het systeem nog willen testen voor de play-offs. Die beginnen op 31 maart.
 

Ann Brusseel: "Ik vind het een zeer goed voorstel van Carla en hoop dat dit snel een oplossing kan bieden voor het parkeerprobleem rond het Constant Vanden Stockstadion. De Anderlechtse Open Vld wil trouwens dat de huidige Anderlechtse parkeerregeling herbekeken wordt en dat de huidige knelpunten weggewerkt worden."

VIP's en signalisatie parkeermogelijkheden op tickets

RSC Anderlecht biedt zijn vips momenteel al de mogelijkheid om hun wagen aan het Erasmusziekenhuis te parkeren en met de metro naar de wedstrijd te komen. Volgens Dejonghe en Brusseel is er echter meer nodig, omdat het slechts over een beperkt aantal mensen gaat.“Het combiticket is een goede oplossing, maar er moet zeker ook werk gemaakt worden van een duidelijke signalisatie naar de bestaande parkings. Die signalisatie komt normaal gezien ook op de tickets te staan. Dat is belangrijk voor de vele supporters van buiten Brussel die -zeker voor midweekmatchen- vaak aangewezen zijn op de wagen.”