Huldigingsavond Liberales-Boek 2014

Huldiging Liberales-Boek 2014 met dubbelinterview Ann Brusseel en Patrick Loobuyck.

Huldigingsavond Liberales-Boek 2014 woe 17 december 20h00 Liberaal Archief Gent

De Liberales-Boek shortlist 2014 :

Huldiging Liberales-Boek 2014 met dubbelinterview Ann Brusseel en Patrick Loobuyck.

Huldigingsavond Liberales-Boek 2014 woe 17 december 20h00 Liberaal Archief Gent

De Liberales-Boek shortlist 2014 :

* Bregman Rutger, – Gratis geld voor iedereen, uitgeverij De Correspondent
Dirk Verhofstadt in de recensie: De ideeën van Bregman zijn revolutionair, soms utopisch maar ook uitdagend en alvast het onderzoeken waard. Hij slaagt er als geen ander in om vermeende zekerheden onderuit te halen en alternatieve oplossingen naar voor te schuiven. (http://www.liberales.be/boeken/gratisgeld)

* De Grauwe Paul, De limieten van de markt, uitgeverij Lannoo
Andreas Tirez in de recensie: Zijn basisstelling is dat als de markt aan zichzelf wordt overgelaten, de markt onvoldoende goed het algemeen belang dient en dat niet iedereen een billijk deel van de economische groei en de welvaart krijgt dat de markt creëert. Dat kan de democratische steun voor een markteconomie ondermijnen, waardoor het op termijn zelfs kan verdwijnen. (http://liberales.be/boeken/limieten2)


* Holslag Jonathan, De kracht van het paradijs, uitgeverij De Bezige Bij
Claude Nijs in de recensie: Holslag opteert om de echte harde wereld als uitgangspunt te nemen, en die stelt Europa voor de keuze: de unie bij elkaar houden en harder werken aan de opbouw van een veerkrachtige samenleving, of uit elkaar vallen en wegkwijnen in de nieuwe wereldorde. (http://www.liberales.be/boeken/paradijs)

* Poma Karel, De Verlichting belicht, uitgeverij Garant
Dirk Verhofstadt in de recensie: Wie het pad van het Verlichte liberale denken verlaat, zal de stem van Karel Poma op zijn weg vinden, en met hem duizenden stemmen die blijven ijveren voor een verdere radicale Verlichting. (http://www.liberales.be/boeken/pomabelicht)

* Vink Jaffe, Wie is er bang voor de vooruitgang?, uitgeverij De Bezige Bij
Marnix Verplancke in de recensie: Onze angst spruit voort uit het besef dat we verantwoordelijk zijn voor onze eigen leefwereld, schrijft hij. Vroeger geloofden we in een schepper of in een onzichtbare hand die alles in goede banen zou leiden. (http://www.liberales.be/boeken/wieisbang)

** De jury (bestaande uit Liberales-kernleden Claude Nijs, Dirk Verhofstadt en Lieven Monserez, samen met Marnix Verplancke (journalist) en Sylvain Peeters (voorzitter van de Unie van Vrijzinnige Verenigingen)) maakt de winnaar bekend op 13 december.


De huldiging vindt plaats op 17 december 2014 om 20 uur in het Liberaal Archief op het Kramersplein te Gent.

Toegang op de huldigingsavond is vrij en gratis, maar om praktische redenen ontvangen we graag uw inschrijving per mail via info@liberales.be.

De avond gaat van start met een opmerkelijke column en een opmerkelijk essay uit de nieuwsbrieven van 2014.
De keuze viel op Ann Brusseel (http://www.liberales.be/columns/brusseelbloeien) en Patrick Loobuyck (http://www.liberales.be/essays/schrap).
Liberales kernlid Koert Van Espen zal hen een dubbelinterview afnemen.

Tot binnenkort bij Liberales.