Bezoek Europees Parlement Straatsburg

Samen met de Open Vld vrouwen bezocht ik deze maand het Europees Parlement in Straatsburg. We vertrokken op dinsdag 23 november met 25 dames vanuit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel richting Elzas. In de vooravond maakten we een boottocht. Vanop het water kregen we een prachtig zicht op de historische stadskern Grande Île met zijn vele typische ambachtsliedenhuizen. Dit stadsdeel werd terecht door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Ook de nieuwe Europese wijk, met de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Europees Parlement boden een indrukwekkend beeld.

Na deze eerste kennismaking met de stad reden we naar het Duitse Oberkirch waar we in een typisch hotel verbleven.

Woensdag bezochten we het Europees Parlement. We werden er zeer goed ontvangen door onze Europese volksvertegenwoordigers Dirk Sterckx en Annemie Neyts. We kregen er meer uitleg over de werking van de Europese besluitvorming en waren aanwezig tijdens de uiteenzetting van commissievoorzitter Barroso over de resultaten van de G20 top.

In de namiddag bezochten we vrij het stadscentrum van Straatsburg en genoten we van een typische maaltijd in het oude centrum.

Op donderdag maakten we een culturele wandeling door het historische stadscentrum met een gids, gevolgd door een bezoek aan de kathedraal en het astronomische uurwerk. Kort na de middag vertrokken we terug naar België. Het was een hele leuke en boeiende trip waar we nog lang van zullen nagenieten!