Belgian Pride vindt plaats op 20 mei in Brussel

De Belgian Pride is een totaalevenement met een feestelijk, politiek en cultureel karakter. Elk jaar vindt het plaats op de zaterdag die het dichtst valt bij 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie. Dit jaar is dat 20 mei.

Asiel & Migratie

De vluchtelingencrisis heeft de organisatoren geïnspireerd tot het centrale thema van dit jaar: ‘asiel en migratie’. We staan voor de dubbele uitdaging om GLBTIQ’s die asiel zoeken op een gepaste manier te ontvangen en te benaderen. Maar ook anderen voor wie homo-, trans- en interseksualiteit een taboe zijn, moeten we kordaat duidelijk maken dat discriminatie op grond van seksuele oriëntatie in dit land niet kan en dat hier gendergeljkheid heerst.

‘Kiss me I’m liberal’

OUT of the Blue wil mee haar schouders zetten onder deze boodschap door een deelname aan de Belgian Pride. Traditiegetrouw vormen de twee liberale partijen Open Vld en MR een tandem door samen op te stappen in de Belgian Pride.

Wie bereid is om met ons deze boodschap van tolerantie te komen uitdragen op 20 mei in Brussel, kan zich aanmelden om mee op te stappen. Dat kan via onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/events/240313929782001/. Daar vind je ook de nodige informatie. Ter plekke nodigen we je uit om onze intussen welbekende t-shirts met het opschrift ‘Kiss me, I’m Liberal’ te dragen.