18 mei gespreksavond aan de VUB met auteurs van ‘Verzwegen Verlangen’

Jonas Roelens, Wannes Dupont en Elwin Hofman zijn drie historici die onderzoek doen naar de geschiedenis van de homoseksualiteit in België. Zij hebben hun kennis gebundeld en geordend in een historisch overzicht. Het resultaat is het boek ‘Verzwegen Verlangen’. Het boek gidst de lezer doorheen een vergeten wereld van badhuizen, urinoirs, achterkamers en homobars. Het reconstrueert de leefwereld van ‘potten’ en ‘pederasten’ in België, van de middeleeuwen tot vandaag, en bespreekt de veranderende mentaliteit rond een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd.

Als je meer wil te weten komen over het boek en zijn thema, is ‘Verzwegen Verlangen’ zowat verplichte lectuur, maar  ben je op 18 mei e.k. eveneens welkom aan de VUB te Etterbeek vanaf 19u voor een gespreksavond in aanwezigheid van de auteurs. OUT of the Blue is één van de initiatiefnemers. De details hierover lees je via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/630733280459671/

‘Verzwegen Verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België.’ Van Wannes Dupont, Elvin Hofman en Jonas Roelens werd uitgegeven bij Vrijdag.